O gaură ar trebui să aibă un diametru suficient pentru a produce un fir adâncime de aproximativ 75 la sută. Aceste 75 la sută reprezintă doar o medie. De fapt, procentul poate varia de la 50 la 53 la sută pentru găurile mici sau adânci până la maximum de 83 la sută la orice dimensiune. O adâncime definită a firului pentru toate mărimile, sub toate condiții, nu este practic. Trebuie să determinați care este cel mai potrivit de analizând următoarele condiții: diametrul orificiului filetat, natura materialului fiind filetat, adâncimea găurii filetate și pasul.80 (a) Diametrul și pasul găurii filetate. Cu cât pasul este mai gros, cu atât adâncimea filetului este mai mare dacă ar fi tăiat un filet complet. Încercați un burghiu care dă 75 mai întâi procentul adâncimii filetului. Dacă rezultă ruperea robinetului, reduceți adâncimea filetului treptat, folosind burghie mai mari, până când se obține o performanță satisfăcătoare. Notă.- O piuliță cu o adâncime de filet de numai 50% va rupe șurubul înainte de acesta. îndepărtează filetul. Filetele standard americane sunt standardizate în două serii: grosiere și fine. Pe măsură ce dimensiunea robinetului devine mai mică, procentul de adâncime a filetului dublu în raport cu diametrul principal de bază al șurubului devine în general mai mare.