absorbţie. Cei mai sănătoși indivizi mențin magazine normale de fier atunci când dieta oferă o mare varietate de alimente. Cu toate acestea, dacă dieta conține cantități mari de Oxalați și fitați din legume cu frunze verzi închise și boabe de cereale întregi Absorbția fierului scade datorită legării cu fier în intestin. Absorbție ridicată a lui Heme fier este în continuare avansat de alimentele care conțin vitamina C într-un mediu acid găsit de stomac. Recomandul pentru aportul zilnic de fier este între 10-18 ani Milligrame pentru bărbați adulți și femele în postmenopauză. Majoritatea sportivilor de anduranță Consumați prea mult fier. Fierul este adăugat la pâine, cereale și cele mai multe alimente ambalate. De la o analiză alimentară generată de calculator pe 16 sporturi de anduranță și 9 non (CID: 173) Atleții, consumul de fier din aportul de alimente raportate au fost evaluate. Rezultatele acestor date sunt după cum urmează: GRUP Procentul de fier zilnic (RD / ADR) Atletul de anduranță pentru bărbați 279% Atletul de anduranță feminină 193% Bărbați sedentar 158% Femeie sedentară