Denumirea | Mărimea |
Prefata | 721.98 Ko |
Compartimentul I. Bazele teoretice şi istoria dezvoltării igienei |
Cap. 01. Bazele teoretice ale igienei | 4.09 Mo |
Cap. 02. Din istoria igienei | 1.57 Mo |
Compartimentul II. Igiena comunală |
Cap. 03. Progresul tehnico-ştiinţific şi problemele ocrotirii sanitare a mediului ambiant | 1.61 Mo |
Cap. 04. Igiena aerului, climei | 7.81 Mo |
Cap. 05. Igiena apei şi aprovizionarea cu apa a localităţilor | 7.71 Mo |
Cap. 06. Igiena solului, salubrizarea centrelor populate | 6.16 Mo |
Cap. 07. Igiena sitematizării şi salubrizării centrelor populate | 2.99 Mo |
Cap. 08. Igiena locuinţelor | 4.52 Mo |
Compartimentul III. Igiena alimentaţiei |
Cap. 09. Bazele fiziologo-igienice ale alimentaţiei | 6.38 Mo |
Cap. 10. Caracterizarea igienică a produselor alimentare | 4.18 Mo |
Cap. 11. Intoxicaţiile alimentare. Profilaxia lor | 3.92 Mo |
Cap. 12. Igiena alimentaţiei publice | 2.38 Mo |
Compartimentul IV. Igiena muncii. Profilaxia bolilor profesionale |
Cap. 13. Fiziologia muncii | 3.41 Mo |
Cap. 14. Poziţia forţată a corpului în timpul muncii, supraîncordarea anumitor organe şi sisteme. Profilaxia bolilor cauyate de aceasta | 1003.35 Ko |
Cap. 15. Microclimatul în producţie. Profilaxia bolilor de afecţiunea lui nefavorabilă Cap. 16. Radiaţia ultravioletă Cap. 17. Undele electromagnetice-radio | 1.98 Mo |
Cap. 18. Presiunea atmosferică ridicată. Profilaxia bolii de cheson | 1.36 Mo |
Cap. 19. Praful în producţie, patologiile cauzate de praf, profilaxia lor | 1.70 Mo |
Cap. 20. Zgomotul şi trepidaţiile (vibraţia) în condiţiile de producţie | 1.26 Mo |
Cap. 21. Toxinele industriale, intoxicaţiile profesionale, profilaxia lor | 2.77 Mo |
Cap. 22. Traumatismul în producţie, protecţia muncii. Cauzele şi măsurile de profilaxie | 1.01 Mo |
Cap. 23. Legislaţia muncii în U.R.S.S. Ocrotirea muncii femeilor, persoanelor în vîrstă şi a adolescenţilor Cap. 24. Mijloacele de protecţie Cap. 25. Exigenţele igienice faţă de construcţia, utilarea şi întreţinerea întreprinderilor industriale | 1.56 Mo |
Cap. 26. Igiena muncii în agricultura | 1.97 Mo |
Compartimentul V. Igiena copiilor şi adolescenţilor |
Cap. 27. Etapele dezvoltării organismului copiilor, particularităţile anatomice şi fiziologice în diferite vîrste, măsurile de asigurare sanitară | 1.75 Mo |
Cap. 28. Sănătatea copiilor şi adolescenţilor, metodele de studiere a ei | 1.29 Mo |
Cap. 29. Bazele igienice ale regimului zilei | 1.04 Mo |
Cap. 30. Bazele igienice ale educaţiei fizice în vîrstă 4-5 ani, prescolară şi şcolară | 1.09 Mo |
Cap. 31. Bazele igienice ale instruirii copiilor şi adolescenţilor | 1.76 Mo |
Cap. 32. Bazele igienice ale instruirii elevilor prin muncă | 1.09 Mo |
Cap. 33. Exigenţele igienice faţă de construcţia, amenajarea şi întreţinerea claselor, destinate instituţiilor pentru copii şi adolescinţi | 3.55 Mo |
Compartimentul VI. Igiena spitalelor |
Cap. 34. Importanţa igienică a spitalelor Cap. 35. Caracteristica igienică a sistemelor de construcţie a spitalelor Cap. 36. Exigenţele igienice faţă de terenul spitalelor, sitematizarea lui | 1.31 Mo |
Cap. 37. Exigenţele igienice faţă de sistematizarea şi specificul arhitectonic al secţiilor spitaliceşti | 4.20 Mo |
Cap. 38. Secţiile de radiologie | 1.12 Mo |
Cap. 39. Utilarea sanitar-tehnică a spitalelor | 1005.75 Ko |
Cap. 40. Regimul sanitar-igienic în spitale | 1.36 Mo |
Compartimentul VII. Bazele igienei personale |
Bazele igienei personale | 2.88 Mo |
Total: | 95.46 Mo |